4 מחשבות על “זיהוי העדפות לרכישת ידע אצל ילדים ובני נוער – שיעור מוקלט

  1. דוב,כמו תמיד נהניתי מאוד לשמוע את ההרצאה שלך …אשמח לשמוע בצורה יותר מורחבת,אני באימוניי ,יותר מפגישה אחת ,יושבת עם מתאמן ומתרגלת חידוד חושים גם במקומות הפחות חזקים שלהם,על מנת להראות כי חושים שמשתמשים בהם יותר מן הסתם גם חדודים יותר ובהם אנחנו אוהבים לקלוט אינפורמציה הווה אומר שאם נחדד חושים נוספים אצלינו נאהב להשתמש בהם גם ובנוסף יהיה לנו יתרון חושי…(את זה הילדים אוהבים מאוד …)
    מה שכן הייתי רוצה לדעת,מה בנוסף אפשר לעשות ועוד לא עשיתי ,על מנת לתת לילדים עם צרכים מיוחדים..כלים להתמודד עם "הרעשים" הסביבתיים שבגינם לא כל האינפורמציה מגיעה ונקלטת .

    • היי ריקי, המון תודה!
      אכן כפי שאת מציינת, מומלץ ורצוי לפתח גמישות בהקשר לערוצי קליטת מידע, ככל שילדים יהיו גמישים יותר כך יהיה להם יותר קל להסתגל למורים ולדרכים חדשים לרכישת ידע.
      בין הנושאים אנו נכנסים לעומק במהלך הקורס להנחיית ילדים ובני נוער בעזרת דמיון מודרך ו-NLP, הוא הנושא של איך ניתן להוריד את הרגישות של רעשים סביבתיים הגורמים לפיזור הקשב וזה, בין היתר, בעזרת יצירת התניות חדשות המחזירות את הילד למצב של קשב וכמו כן על ידי גירוי אזורי המוח השונים הארחאים על פיתוח מיומנות הקשב.

      תודה רבה על הדו שיח הפורה ומפתח שאת יוזמת.

      המשך עבודה פוריה

  2. שלום דב,
    מאד נהניתי מהמצגת לזיהוי העדפות לרכישת ידע, נראה לי שזו נקודה חשובה מאד, אני שאמורה לעבוד עם ההורים, חושבת שאם אצליח להסביר זאת כמעט כמוך, מבחינתי זה הישג, כי הורים אוהבים להכתיב את האיך ללמוד! אין ספק שזה יכול לחסוך הרבה מאד סבל ויאפשר לילדים השונים להתחבר לידע בהתאם לחוש הדומיננטי, מאד נהניתי, מאד ברור ויפה, למדתי על עצמי גם כן , אהבתי מאד את קצב הדיבור הברור, התמונות מצוינות, ממחישות את דבריך,שאפו עם שמפו וקונדישונר!!!!! תודה רבה ובהצלחה

    חיבוק גדול,

    סוזי

    • שלום סוזי,

      המון תודה לך, מאד מרגש אותי לקרא שכמוך, כל אחד יכול לקחת את הנושא הזה לתחום העיסוק שלו ולעזור באופן ישיר או עקיף לעוד ילדים ובני נוער.

      בדרך שאת עובדת העזרה היא גם להורים שבהרבה מקרים עומדים חסרי אונים מול הקושי של ילדיהם.

      כל הכבוד! ישר כח,

      חיבוק גדול,

כתוב/כתבי תגובה

אנו רוצים לוודא שאתה לא מכונה *